Тестенини во сос од спанаќ и павлака

  • 40 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • 300 g тестенини

  • 250 g спанаќ

  • 100 g пармезан

  • 150 g Битолска павлака

  • сол, бибер, лук во прав

  • 20 g путер,

  • маслиново масло


Подготовка

  1. Тестенините се варат во солена вода ал денте. Се процедуват и се ставаат во тава за печење. Спанаќот се динста на путер и маслиново масло, се додава еден филџан вода во која се вареа тестенините.

  2. Се динста уште 5-7 минути на тивок оган. На крај се додава Битолска павлака, сол, лук и ренданиот пармезан. Со сосот се полеваат тестенините. Се печат 10 минути на 200 степени.

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.