00 / 00
|

Карамел сос

0 min.

Потребни состојки

  • 160g Шеќер​
  • 20g Густин​
  • 170ml Битолско Млеко​
  • 40g Битолски Путер

Подготовка

1.

Во сад на оган се ставаат шеќерот и густинот и се додава малку вода. На средна температура се меша постојано се додека да се карамелизира смесата.​

2.

Потоа се додава млекото, топло, полека и постепено се додека не се растопи целосно карамелизираната смеса.

3.

На крај се додава путерот и се мешаме додека да се растопи.​
Готовиот карамел се остава да олади, па се префрла во соодветен сад и се чуваме во фрижидер.​

Датум на објавување 27.09.2021.

Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal