00 / 00
|

Мекици со Битолски јогурт

15 min.

Потребни состојки

  • 200g Битолски јогурт
  • 2 јајца
  • 400g брашно
  • 10g пециво
  • 1 прстофат сол по вкус

Подготовка

1.

Во сад ставете ги прво јајцата и јогуртот и добро промешајте ги.

2.

Постепено додадете ги останатите состојки. Тестото треба да биде меко и лепливо. На местото каде ќе исукате кора, попрскајте прво брашно.

3.

Развлечете веднаш кора и вадете крукчиња со чаша.

4.

Веднаш пржете ги во врело масло.

5.

Готовите мекици вадете ги на кујнска хартија.

Датум на објавување 30.06.2022.

Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal