За нас

Со традиција уште од 1952 година, Млекара АД Битола денес е најголемиот производител на млеко и млечни производи во Р. Македонија, задоволувајќи ги секојдневно потребите на повеќе од милион потрошувачи.

Историја

Денешната индустрија за млеко, млечни производи и сокови, Млекара АД Битола, своите корени ги влече од далечната 1952 година, кога од повеќе трговски претпријатија е формирано Млекарско претпријатие „Млекар“ Битола со што е формирана првата млекарница во Македонија. Нејзиниот дневен капацитет тогаш изнесувал 10.000 литри

1952.

Направена е реконструкција на млекарницата, со можност да преработува 20.000 литри млеко на ден.

1963.

Mлекарницата се присоединува кон Земјоделско индустрискиот комбинат „Пелагонија“ Битола

1970.

Во декември 1984 година, млекарницата се вселува во целосно нови објекти лоцирани на патот за село Долно Оризари и одтогаш до денес успешно работи и делува на оваа локација.

1984.

Во текот на септември, млекарницата повторно се издвојува од Земјоделско индустрискиот комбинат „Пелагонија“ Битола, при што во текот на 1990-1991 година започнува приватизацијата на капиталот.

1990.

Приватизацијата на капиталот завршува во целост до крајот на 1996 година. Моментално млекарницата е целосно приватизирана со 100% приватен капитал.

1996.

Пуштена е во употреба современа сирењара, во која се произведуваат разни видови на сирење и кашкавал со врвен квалитет, кој е резултат на успешното имплементирање на македонската традиција во модерната технологија.

2006.

Од крајот на 2007 година Млекара АД Битола станува дел од системот на Млекарската индустрија Danube Foods Group односно дел од Salford инвестицискиот фонд. Инвестицијата од 38 милиони Евра на оваа групација беше резултат на големите производни потенцијали на Млекара АД Битола, добриот имиџ и изградената доверба кај македонските потрошувачи.

2007.

Во почетокот на 2015 година Danube Foods Group e превземена од страна на приватниот инвестициски фонд „Mid Europa Partners“. Со ова превземање, Danube Foods Group се преименува во “Moi brendovi d.o.o”, a ги опфаќа компаниите Бамби-Банат, Млекара Суботица, Књаз Милош и млекарницата Имлек која е сопственик на неколку млекарници во регионот и тоа: Новосадска млекара во Србија, Имлек Бока во Црна Гора, Млекара АД и Млијекопродукт од Босна и Херцеговина и Млекара АД Битола во Македонија.

2015.
|

Општествена одговорност

Придонесот на „Млекара АД Битола“ кон доброто на заедницата е важен дел од нашата корпоративна стратегија. Како општествено одговорна компанија „Млекара АД Битола“ се грижи да им понуди на потрошувачите не само производи со висок квалитет, туку и да направи чекор повеќе кон подобрување на нивниот живот и условите во општеството, преку помагање на спортот, културата, едукацијата на младите и искрената солидарност кон оние групи граѓани кои имаат најголема потреба за помош.
Повеќе

Мисија и визија

Мисија:

Обезбедување на потрошувачите со здрави, вкусни и хранливи производи со цел подигнување на нивото на свесност и неопходноста од здрав и избалансиран начин на исхрана.

Визија:

Експанзија во компанија со силни и признати Европски брендови кои ќе ги разбудат потребите и желбите на потрошувачите, пред се за квалитетната исхрана и здрав начин на живот
Повеќе

Заштита на животната средина

Заштитата на животната средина е основа за здравиот живот и воедно основна обврска на секој поединец, компанија или општествена заедница. „Млекара АД Битола“ како општествено одговорна компанија високо ги вреднува системите кои обезбедуваат почиста и поздрава животна средина, а нивната доследна примена претставува нејзин врвен приоритет.

Оттука, во 2012 година компанијата го доби сертификатот за системот за управување на заштитата на животната средина според стандардот ISO 14001:2004, кој во континуитет се унапредува и одржува. Овој сертификат е резултат на долгогодишното доследно спроведување на Политиката за квалитет, безбедност на храната, заштита на животната средина и здравје, безбедност при работа и целите на системите за управување.
Повеќе

Дистрибутивни центри

ДЦ БитолаДолнооризарски пат бб

Битола

Т:  +389 47 226 380

Ф: +389 47 237 073

E-mail: info@bimilk.mkДЦ Скопје

Општина Петровец бб

Скопје

Т: +389 2 256 1990

   +389 2 256 1222

   +389 2 256 1333

E-mail: dcskopje@bimilk.mkДЦ Кочани (Топ Базар)

Штипски пат бб

Кочани

Т: +389 33 276 800

E-mail: bazar@t-home.mk
Повеќе
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal