Balans+ IMUNO – производи за силен имунитет

Производите Balans+ imuno се функционални производи на пазарот кои на едноставен и практичен начин позитивно влијаат на зајакнувањето на Вашиот имунолошки систем.

За најдобро да си помогнете себеси и на своите најблиски во одбраната на имунитетот, многу е важно овие производи да бидат дел од Вашата секојдневна балансирана исхрана. Јогуртот и млекото можете да го консумирате со кој било оброк во текот на денот. Без разлика кој производ ќе го изберете, клучен фактор е да постои континуитет во консумирањето, со цел да се постигне најдобар можен ефект.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

ПРОИЗВОД И ОПИС

ТРАНСПОРТНО ПАКУВАЊЕ

ПРОТЕИНИ

ЈАГЛЕНИ ХИДРАТИ

ЕНЕРГЕТСКА ВРЕДНОСТ

РОК НА ТРАЕЊЕ И УСЛОВИ НА ЧУВАЊЕ

МЛЕЧНА МАСТ

ПАКУВАЊЕ/SKU

Што содржат Balans+ IMUNO производите за имунитет?

Производите Balans+ imuno содржат природна и единствена формула која се разликува од сите постоечки јогурти и останати млечни производи:

  • HN019 i NCFM - природни култури за кои се спроведени голем број клинички студии кои покажуваат позитивен ефект при зајакнување на имунолошкиот систем
  • Комплекс од 3 витамини (D3, B6 i B12) кои се исклучително важни за одржување правилно функционирање и зајакнување на имунитетот
  • Природно влакно инулин

Баланс+ Имуно млеко содржи цинк цитат – форма на цинк која има голема моќ на апсорпција.

Како се консумираат Balans+ IMUNO производите?

Не постои никакво ограничување во врска со количината на консумирање на производите на дневна основа. Се препорачува Balans+ IMUNO производите да се консумираат со оброк – најдобро, наутро или навечер. Со редовно и превентивно консумирање, многу брзо ќе ги постигнете оптималните резултати и имунитет со кој ќе се чувствувате поздрави и посилни.

Balans+ IMUNO производите, не се наменети само за оние кои имаат проблеми со имунитетот, туку и за оние кои сакаат да одржуваат правилна функција на својот имунолошки систем. Неговата природна формула е погодна за сите возрасти и создадена е со цел да стане дел од секојдневната балансирана исхрана.

Во што се разликува Balans+ IMUNO од јогуртот Balans+ на кој сте навикнати?

Јогуртот Balans+, како најпопуларен претставник на ферментирани производи од млеко со пробиотски бактерии, содржи различна формула и пробиотска култура во однос на IMUNO групата производи. Основната придобивка на постојните Balans+ производи во зелена амбалажа е поддршка на системот за варење и постигнување дигестивна рамнотежа.

Balans+ IMUNO е јогурт за имунитет кој, исто така, се заснова на природна формула, со тоа што тој содржи посебен вид култури, влакна и витамини. Главна придобивка од него е одржување на нормалната функција на имунолошкиот систем, што не го нуди ниеден друг производ достапен на пазарот.

Значи, станува збор за два различни функционални концепти, со различен состав и рецептура на производи, со цел на потрошувачите да им се понудат различни придобивки – силен имунитет или добро варење.

Balans+ IMUNO – калории и нутритивна вредност

За добрите резултати што Balans+ IMUNO ги постигнува во заштита на имунитетот, задолжен е неговиот состав. Покрај природната и единствена формула, по која производите Balans+ IMUNO се разликуваат од постојниот јогурт и останатите млечни производи, важно е да се спомене и неговата нутритивна вредност.

Имено, 100 грама од јогуртот за имунитет Balans+ IMUNO содржи:

  • 3,2 грама протеини
  • само 1 грам млечни масти
  • вкупно 39 калории

Овој ферментиран производ од млеко содржи и додаток на витамини, што го прави одличен избор за здрав почеток на денот.

Цинкот е многу важен за зачувување на имунитетот, а 100 грама Balans+ IMUNO млеко содржи:

  • 1.5 мг цинк
  • 55 калории
  • 3 грама протеин

Balans+ IMUNO – Ваш сојузник во одржување на здравјето

За најдобро да си помогнете себеси и на своите најблиски во одбраната на имунитетот, пожелно е производите IMUNO да бидат дел од Вашата секојдневна балансирана исхрана.

Balans+ IMUNO производите можете да ги консумирате со појадок и со вечера.

Само една чаша од 300 мл Balans+ IMUNO млеко со цинк содржи 45% од препорачаната дневна доза на цинк.

Без разлика кој производ ќе го изберете, клучен фактор е да постои континуитет во консумирањето, со цел да се постигне соодветен ефект.

Други Balans+ производи што ќе ги обожавате

Покрај производите за имунитет, ги претставуваме и останатите Balans+ производи, со чие консумирање можете да ја унапредите состојбата на својот организам и да внесете рамнотежа во својата исхрана:

Често поставувани прашања

Не постои ограничување во годините. Balans+ IMUNO е наменет за оние кои сакаат да го зајакнат имунолошкиот систем, без разлика на нивната возраст и старосна доба.

Не постои ограничување во количината. Препораката е да се консумира превентивно, како дел од балансирана исхрана. Тоа може да биде наутро и навечер и важно е да постои континуитет во консумирањето.

Според Европското списание за имунологија , на нашите тела им е потребен цинк за активирање на Т-ќелиите, лимфоцити кои го регулираат нашиот имунолошки систем. Баланс +имуно млекото содржи цинк цитрат – форма на цинк која има висока моќ на апсорпција. 300 мл чаша Баланс+ имуно млеко со цинк содржи 45 % од препорачаниот дневен внес на цинк.

Секако дека можете да ги консумирате паралелно, бидејќи нивните формули се такви што позитивно си влијаат една на друга. Од друга страна, секој производ има специфична придобивка - Balans+ е јогурт наменет за постигнување на дигестивна рамнотежа, додека Balans+ IMUNO е јогурт за имунитет. Препораката е во најголема мера да го користите производот кој е во согласност со Вашите потреби.