00 / 00
|

Баланс+ Имуно од Бимилк е новиот функционален јогурт за јакнење на имунитетот

Датум на објавување 10.11.2020.

(Битола, 10.11.2020) – Голем број љубители на Баланс+ отсега ќе имаат прилика да уживаат во новиот и потполно различниот Баланс+ Имуно, кој е новиот функционален јогурт од Бимилк. Новиот производ се вбројува во функционална храна, затоа што покрај основните хранливи состојки содржи уште и природни култури кои докажано го зајакнуваат имуниот систем, комплекс од 3 витамини Д3, Б6 и Б12 - исклучително важни за правилната функција на имунитетот и влакна од природно потекло инулин - вид пробиотик корисен за здравјето.

“Создавањето производи што имаат висок квалитет и бројни здравствени придобивки е главниот фокус на Бимилк оваа година. Во тој контекст, го прошируваме Баланс+ портфолиото со уште еден функционален производ, Баланс+ Имуно со нутритивни карактеристики и збогатен со култури кои имаат позитивен ефект за одржување здрав имун систем. Ваквиот состав и единствената рецептура му даваат дополнителна вредност и докажани здравствени придобивки со цел потрошувачите да добијат производ што го поттикнува одбранбениот систем посебно во овие зимски месеци”, изјавија од Бимилк.

Формулата со која е направен Баланс+ Имуно е базирана на составот што го истакнува од останатите млечни производи и има позитивно влијание за зајакнување на имуниот систем на природен начин. Баланс+ Имуно е достапен на пазарот во пакување од 1kg и 330g.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal