00 / 00
|

Бимилк ја доби националната награда за добра пракса за безбедност и здравје при работа

Датум на објавување 28.04.2015.

Македонското здружение за заштита при работа во соработка со Европска Унија ѝ ја додели на Бимилк националната награда за добра пракса за безбедност и здравје при работа. Доделувањето на наградите се одржа денес во Даут Пашиниот Амам во старата скопска чаршија, а наградата за Битолската млекарница ја прими г-ѓа Радмила Василевска, менаџер за управување со интегрирани системи во компанијата.

„Безбедноста на работните места е од големо значење за Бимилк и затоа повеќе години уназад, компанијата ги има усвоено сите мерки за безбедност и здравје при работа кои се препорачуваат со националното законодавство. Од ноември 2013 година Бимилк е една од ретките компании во Македонија кои го имаат имплементиран интернационално препознатливиот систем за здравје и безбедност при работа ОХСАС со кој компанијата е во можност системски да управува со ризиците по здравјето и безбедноста на вработените.

Континуираното унапредување на производните и работните процеси со кои се обезбедува висок квалитет и безбедност на Бимилк производите и заштита на здравјето и безбедонста на вработените се стратешка определба на компанијата. Затоа оваа награда за нас претставува уште една дополнителна мотивација и во иднина посветено да работиме на заштита на здравјето и безбедноста при работа.“ – изјави Радмила Василевска, менаџер за управување со интегрирани системи во Бимилк.

Македонското здружение за заштита при работа ја доделува наградата за добри практики за безбедност и здравје при работа по повод 28 април, меѓународниот ден за безбедност заштита при работа.

Есенцијални состојки за здрав раст на децата

Дури и мали деца знаат дека млекото нè прави силни и здрави. Млекото и млечните производи ни обезбедуваат приближно 75% од калциум...

23.06.2020.

Битолски сладолед со 10 витамини: Млечен сладолед за сите возрасти

Битолска млекара и Цермат го лансираат првиот млечен сладолед со 10 витамини на пазарот. Новиот производ е наменет за сите возраст...

04.06.2020.

Бимилк го одбележа денот на млекото со донација во Заводот за рехабилитација на деца и младинци

По повод 1ви јуни, Светскиот ден на млекото Битолска млекара реализираше значајна донација во производи за задоволување на потреби...

01.06.2020.

Стоматолозите препорачуваат јогурт и млеко за заштита на усната празнина од патогени микроорганизми

Млекото и јогуртот имаат бројни предности за здравјето без разлика дали станува збор за млад организам што расте и се развива или...

27.05.2020.

Совет од стоматолог: Зошто децата треба да пијат млеко и јогурт

Да се консумираат храна и напитоци богати со витамини и минерали е првиот и основен чекор што треба да се направи за зајакнување н...

13.05.2020.
00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal