00 / 00
|

Бимилк организираше посета на краварска фарма за децата со оштетен слух и говор

Датум на објавување 20.11.2019.

По повод Светскиот ден на детето, кој се прославува на 20 ноември, Бимилк организираше изненадување и незаборавно искуство за децата од Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор, глас и други попречености „Кочо Рацин“ од Битола. Имено, децата од Заводот ја посетија фармата „Пивко“ во селото Могила, каде што на интересен начин одблизу се запознаа со патот на млекото, а истовремено и се забавуваа.

Од стручните лица во фармата и со помош на толкувач на знаковен јазик, децата од Заводот, преку прошетка низ фармата, научија нешто повеќе за првата фаза од производството на нивното омилено Битолско млеко. Преку дружење со кравите, надвор од училишните клупи, децата учеа за исхраната и грижата за кравите, како услов за добивање висококвалитетно млеко. Тие имаа можност да ги помилуваат и да ги нахранат малите телиња и кравите, а со тоа и да ја развијат својата љубов кон нив, но истовремено и својата љубов кон млекото и млечните производи.

„Бимилк, како компанија што секогаш се грижи за децата и за нивниот раст и развој од секаков тип, оваа година одлучи Светскиот ден на детето да им го посвети на децата од Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух и говор ’Кочо Рацин‘ од Битола. Оваа посета беше организирана со цел директно запознавање со првичната фаза од млечната индустрија низ еден интересен начин. Искрено, верувам дека оваа едукативна посета на краварската фарма не само што им го разубави секојдневието на децата од Заводот за рехабилитација, туку беше и можност да научат многу нови работи за производството на млекото“, изјави Полексена Јанкуловска, маркетинг-менаџер во Бимилк.

„Изразуваме искрена благодарност до Млекара АД Битола за организацијата и реализацијата на оваа едукативна посета наменета за децата со оштетен слух, говор и глас од Заводот за рехабилитација ’Кочо Рацин‘. Ваквиот тип посети се од исклучително значење за образовниот процес на децата, како и за нивниот професионален развој. Се надевам дека соработката со Бимилк ќе продолжи и во иднина преку реализација на вакви и слични активности“, изјави д-р Валентина Стојкоска, директор на Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор, глас и други попречености „Кочо Рацин“ од Битола.

Бимилк и во минатото го одбележуваше Светскиот ден на детето преку донации на свои производи и едукативни работилници за најмалите, а тоа ја прави една од општествено одговорните компании во државата што во фокусот ги имаат токму децата.

Готвиме со Фичо – Предлози за брзи и лесни сосови за повкусни јадења

Во услови кога сме дома и имаме ограничени ресурси со рецепти кои се повторуваат, познатиот готвач Филип Поповски Фичо дава идеи к...

01.04.2020.

Битолски јогурт со десет витамини за добар почеток на денот

Вистински енергетски почеток на денот е кога телото ќе го снабдите со најнеопходните витамини, минерали и протеини. Со избраната д...

11.03.2020.

Битолски со 10 витамини - прв јогурт со збогатен состав за поздраво детство

Новиот јогурт е проширување на портфолиото Битолско со 10 витамини, со цел да се понудат производи што се хранлива поддршка на сек...

20.02.2020.

Зошто ни е неопходен калциумот и која е улогата на Д3 витаминот?

Калциумот е важен за здрави и цврсти коски. Тоа е нешто што речиси секој од нас го знае како факт.

11.02.2020.

Пет причини зошто треба да кажеме ДА за свежото млеко

Во светот сѐ повеќе расте бројот на поддржувачите на свежото млеко кои што тврдат дека бројни се придобивките од консумирањето во...

04.02.2020.
00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal