00 / 00
|

Бимилк подари 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби

Датум на објавување 29.12.2014.

По повод претстојните новогодишни и божиќни празници, Бимилк подготви 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби.

На децата од училиштето за глуви и наглуви „Кочо Рацин“ од Битола, Бимилк им подели 70 пакетчиња, 40 пакетчиња на децата од посебните паралелки за деца со пречки во развојот во училиштето „Ѓорги Сугарев“ од Битола, 65 пакетчиња за Здружението на родители на деца заболени од церебрална парализа од Битола и 10 пакетчиња за Црвениот Крст од Битола.

„Здравјето, добрите навики и среќата на децата се во фокусот на речиси сите општествено одговорни активности на Бимилк. Насмевките на децата се она што му дава смисла на нашето работење, на сите постигнати успеси и затоа подарувањето на новогодишни пакетчиња ни причинува големо задоволство. Оваа година одлучивме да ги израдуваме дечињата со посебни потреби од неколку институции од Битола кои работат со нив“ – изјави Полескена Ристеска, маркетинг менаџер во Бимилк.

Со цел да ги развесели децата од училиштето за глуви и наглуви деца, освен доделување на новогодишните пакетчиња, Бимилк исто така организираше и мала забава и дружење со Дедо Мраз.

Бимилк го одбележа денот на млекото со донација во Заводот за рехабилитација на деца и младинци

По повод 1ви јуни, Светскиот ден на млекото Битолска млекара реализираше значајна донација во производи за задоволување на потреби...

01.06.2020.

Стоматолозите препорачуваат јогурт и млеко за заштита на усната празнина од патогени микроорганизми

Млекото и јогуртот имаат бројни предности за здравјето без разлика дали станува збор за млад организам што расте и се развива или...

27.05.2020.

Совет од стоматолог: Зошто децата треба да пијат млеко и јогурт

Да се консумираат храна и напитоци богати со витамини и минерали е првиот и основен чекор што треба да се направи за зајакнување н...

13.05.2020.

Битолска млекара со нова финансиска помош за Министерството за здравство

Битолска млекара повторно излезе пресрет на Министерството за здравство и обезбеди финансиска помош за сервисирање и репарација на...

30.04.2020.

Во услови на пандемија, здравјето на вработените и задоволниот потрошувач ни се на прво место

Ѓорѓи Петрушев, Генерален директор

24.04.2020.
00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal