00 / 00
|

Донација на Бимилк за сладок почеток на учебната година

Датум на објавување 07.09.2021.

Со донација на Битолско чоколадно млеко, Бимилк на првачињата од најголемите училишта во десетте најголеми градови во државата, им посака среќен и успешен почеток на  учебната година. Секое прваче од овие училишта доби по 4 пакувања Битолско чоколадно млеко со 10 витамини од 250ml  со што вкупната донирана количина е 1,5 тони млеко.

 

„Поаѓањето во школо и првото влегување во училишните клупи е радосен чин и момент што секое прваче треба да го запомни како убаво и среќно искуство. Исто така, ова е момент кога децата влегуваат во нова фаза од животот каде треба да научат многу, да ги изградат своите квалитети и да ги препознаат вистинските вредности во животот. Затоа, со оваа донацијата сакаме да им честитаме на првачињата, да им посакаме среќа на тој пат и успеси во понатамошното школување.“, велат од Бимилк.

 

При донацијата за првачињата компанијата избра производ којшто освен што го сакаат децата уште и ги содржи десетте најважни витамини за развојот на децата и за зајакнување на имунитетот, што е исто така потребно и важно во овој период.

 

Битолска млекара е компанија којашто со развојот на своите производи ги следи потребите и барањата на своите потрошувачи, и доставува производи што се истакнуваат со висок квалитет и, - збогатен хранлив состав. Оваа акција за сладок почеток на учебната година  е започната во 2017 година кога компанијата посетуваше повеќе основни училишта низ земјата, а од Бимилк велат дека „слатката“ традиција за првачињата, и учениците воопшто, ќе продолжи и понатаму.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal