00 / 00
|

Голема донација на „Бимилк“ за социјално загрозените деца

Датум на објавување 31.03.2017.

Млекара АД Битола почна голема хуманитарна акција во која донира 12.000 пакувања Битолски густ јогурт во повеќе институции и организации низ Македонија.

Со акцијата се опфатени установи и центри за згрижување деца, како што се СОС Детско село, ЈУ за грижа за деца со воспитно-социјални проблеми, Дневниот центар за деца на улица од Шуто Оризари и Заводот за рехабилитација на деца и младинци во Бутел. Дополнително, со донацијата се опфатени и хуманитарната организација „Искра“ и здружението „Илинден“.

Новиот Битолски густ јогурт е вистински избор за сите што сакаат добро да се чувствуваат во текот на денот. Целосниот вкус и крем-структурата на Битолскиот густ јогурт ќе направат овој производ да стане неизоставен дел од секој ваш оброк. Битолскиот густ јогурт е идеална и мошне хранлива и квалитетна ужина во комбинација со омилената храна. Произведен е според традиционална домашна рецептура, од најквалитетно млеко.

Како општествено одговорна компанија, „Бимилк“, и покрај ваквите иницијативи кога помошта е повеќе од добредојдена, континуирано им помага и им дава поддршка на хуманитарните организации, на народните кујни, на Црвениот крст и на детските установи, за што сведочат многубројните благодарници  и признанија.

Д-р Ставриќ советува: Како да се подготви детето пред есенскиот период на вирози и настинки

Со доаѓање на есента зачестуваат и респираторните инфекции кај децата. Во првите години од животот нормално е детето да има по 8 и...

28.09.2020.

Што е важно за исхраната во овој период?

Исхраната и правилниот избор на намирници за дневното мени ја имаат најголемата одговорност во создавањето здрав организам отпорен...

11.09.2020.

Битолско чоколадно млеко со 10 витамини за поздраво детство

Внесувањето здрави и корисни состојки што го поттикнуваат развојот на детскиот организам е една од главните грижи на секој родител...

20.08.2020.

Битолско чоколадно млеко со 10 витамини: Прво чоколадно млеко за сите возрасти

Битолско чоколадно млеко со 10 витамини е новиот вкусен, здрав и хранлив чоколаден млечен производ од Битолска млекара. Првото чок...

22.07.2020.

Есенцијални состојки за здрав раст на децата

Дури и мали деца знаат дека млекото нè прави силни и здрави. Млекото и млечните производи ни обезбедуваат приближно 75% од калциум...

23.06.2020.
00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal