00 / 00
|

„Јогуртизирај се” со Битолски Јогурт за посвежи летни денови

Датум на објавување 05.08.2016.

Со желба да се разладат посетителите на Охрид и Дојран за време тропските летни горештини, како и да се едуцираат за освежувачкото дејство на Битолскиот Јогурт, Бимилк деновиве ја организира акцијата „Јогуртизирај Се“.

Веќе стотици посетители на нашите главни летни одморалишта го сретнаа уникатното „Јогуртизирај се“ возило и имаа можност да се освежат со вкусниот Битолски Јогурт. Многумина од нив и се сликаа со фамозните мустаќи од јогурт и ги споделуваа своите креативни фотографии на социјалните мрежи со хаштагот #ЈогуртизирајСе.

Во долгите и топли летни денови кога термометарот достигнува повеќе од 30 степени, препорачливо е да се внесуваат поголеми количини на течности и лесна храна.  Идеални прехранбени продукти во овој период од годината се млечните производи, а особено млекото и јогуртот, поради тоа што делуваат лесно и освежувачки. Затоа ја организираме акцијата „Јогуртизирај се“, за да ги едуцираме граѓаните за благопријатното дејство на Битолскиот Јогурт и да им го разладиме жешкото лето“ – изјави Полексена Ристеска, Маркетинг Менаџер на Бимилк.

Акцијата продолжува до крајот на неделава во Охрид, а сите оние кои ќе го сретнат возилото „Јогуртизирај Се“, имаат можност и да се приклучат на фото-натпреварот со хаштагот #ЈогуртизирајСе и да добијат вредни награди.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal