00 / 00
|

Лидерот на македонското млекопроизводство Млекара АД Битола ги награди своите најдобри фармери

Датум на објавување 01.06.2018.

Во присуство на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, г-дин Љупчо Николовски, како и други претставници на владини институции, односно г-дин Никола Бабовски, директор на Агенција за финансиска поддршка на земјоделството и рурален развој и г-дин Зоран Атанасов, директор на Агенција за храна и ветеринарство, на настанот беше истакнат значајниот придонес кој Битолска млекара го прави за развој на севкупното млекопроизводство во Македонија преку многубројните инвестиции и стимулативни мерки за унапредување на фармите.

„Како најголем млекопроизводител во земјава, но и компанија со традиција од повеќе од 65 години, несомнено, успеваме да испорачаме производ со врвен квалитет, а токму квалитетот на нашите производи е тој што ја оправдува и секојдневната доверба на повеќе од милион задоволни корисници и ја одржува нашата лидерска позиција на пазарот. Меѓутоа, пред сè и над сè, нашата успешност во стратегијата се заснова врз градење и негување стабилни и долгорочни партнерски односи токму со нашите кооперанти, истовремено нудејќи им постојана поддршка, совети, едукација и, на крај, но не помалку важно, навремена исплата на откупеното млеко“, изјави Ѓорѓи Петрушев, Генерален директор на Млекара АД Битола.

„Денешните наградени рекордери се само показател повеќе дека преку ваква стимулативна политика на Бимилк, Македонија би можела да се потпре исклучиво на сопственото производство на квалитетно млеко, што наголемо ќе го стимулира развојот на млечната индустрија и ќе има значителен придонес и за севкупната економија“, додаде Петрушев.

На „Денот на фармери рекордери“ беа доделени награди за најуспешните фармери во 2017 г. во повеќе категории, односно за испорака на најголема количина млеко за комерцијални и за семејни фарми, за најдобар микробиолошки и хемиски квалитет на млекото, повторно во категоријата комерцијални и семејни фарми, како и специјални признанија за најстарите и најлојални фармери на Бимилк.

„Особено ми е драго што токму на Светскиот ден на млекото Бимилк одлучи да додели плакети на оние што се најзаслужни за примарното млекопроизводство, ден кога се слави придонесот на овој сектор во вкупното земјоделство, економскиот развој и во исхраната. Индустријата за млеко и млечни производи е еден од најважните сегменти од агроиндустрискиот комплекс и особено ме радува што во Македонија постојат вакви општествено одговорни компании како Битолската млекара, кои даваат особен придонес во подигањето на јавната свест и развојот на земјоделскиот сектор“, истакна Љупчо Николовски, Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Настанот беше организиран во насока на потврдување на долгорочната грижа која Бимилк ја негува во повеќе значајни сегменти, а тоа се традицијата, квалитетот, заедницата и секако – домашната суровина, како основа на севкупното делување на компанијата. Со успешна соработка со повеќе од 1400 фармери од цела Македонија и годишен откуп од околу 40 милиони литри млеко, Млекара АД Битола е неприкосновен лидер на млечниот пазар, а токму постигнувањата и грижата кон своите кооперанти, во голема мера, придонесуваат да се одржи постигнатиот стандард, како и бренд со врвен квалитет.

Вработените на Бимилк во голема волонтерска акција за зачувување на животната средина

На 2 јуни, по повод Светскиот ден на млекото – 1 јуни, кој компанијата Бимилк традиционално го одбележува на повеќе различни начин...

02.06.2018.

БИТОЛСКО КИСЕЛО МЛЕКО

Прво и омилено од 1952 година

18.06.2018.

Бимилк советува: Купувајте млечни производи чувани на соодветна температура

Пазарувањето за дома е секојдневна рутина што секој од нас (кој повеќе, кој помалку) ја прави со уживање. Во маалските продавници,...

15.05.2018.

Со една чаша Balans+ секој ден – здравје и енергија во текот на целата година

Здравите навики се обврска за секој од нас во секоја сезона, особено во денешниот, динамичен начин на живеење. Брзите секојдневија...

09.05.2018.

Несебични дела на добрина ширум Македонија – стотици хумани граѓани забележани како делат млеко

Изминативе неколку дена низ улиците, парковите, маркетите и практично на секакви локации во сите градови низ државата, беа забележ...

27.04.2018.
00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal