00 / 00
|

Ново од Бимилк - благ и кремаст Баланс+ кефир, ист како домашен

Датум на објавување 28.03.2022.

Баланс+ кефир е новиот млечен производ од Бимилк, со истакнати придобивки по здравјето и квалитет како дома подготвен. Направен по традиционален рецепт, Баланс+ кефирот содржи пет млечни култури и кефирни култури, а има благ вкус и богато кремаста структура, што го прави освен корисен уште и пријатен за консумирање. 

Како проширување на портфолиото функционални млечни производи богати со пробиотици, Баланс+ кефирот е дополнување на пазарот со производ што е корисен за секого, а лесно достапен.

„Кефирот е одамна познат пијалак со докажано благотворно дејство врз организмот и се почесто е дел од секојдневните хранливи навики дури и кај младите генерации. Баланс+ кефирот ги содржи сите корисни дејства што ги има и дома подготвениот кефир, има богат и кремаст вкус и е посебно пријатен за консумирање. Создавањето на Баланс+ кефирот е во насока на овозможување поголема и полесна достапност за секого на овој ферментиран млечен производ со бројни здравствени придобивки“, велат од Бимилк.

Кефирот претставува еден од најздравите млечни производи и е одличен извор на повеќе хранливи материи, висок процент пробиотици, лесно сварливи протеини, минерали и витамини од групата Б како и кефирните култури. Од корисното влијание врз здравјето најчесто се поврзува со зајакнување на имунитетот, со работата на дигестивниот систем, антиинфламаторно дејство, зајакнување на коските и зголемување на нивната густина, регулирање на притисокот и намалување на нивото на лошиот холестерол во крвта. 

Баланс+ кефирот содржи 2,8 млечна маст, а е достапен во пакување од 950 и 500 грама.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal