00 / 00
|

Со една чаша Balans+ секој ден – здравје и енергија во текот на целата година

Датум на објавување 09.05.2018.

Она што е добро е тоа што свесноста за балансиран начин на живот и исхрана сè повеќе се зголемува, па луѓето полека ги менуваат секојдневните навики и се вртат кон консумација на производи што го зајакнуваат имунитетот и што ја подобруваат целокупната психофизичка состојба.

А, еден од производите што е задолжителен за балансирана исхрана, се разбира, е... Јогуртот!

Неговиот состав на внимателно одбрана комбинација на хранливи материи и висококвалитетно домашно млеко, збогатени со пребиотици и пробиотици, го ставаат јогуртот високо на листата на полезна храна за правилен и здрав развој на телото и умот и задоволување на енергетските потреби.

Јогуртот содржи важни состојки што помагаат во одржувањето на виталноста на организмот, а повеќето од позитивните дејства на јогуртот произлегуваат од присутноста на живите млечно-киселински бактерии. Овие бактерии вршат ферментација при која лактозата се претвора во млечна киселина, а, пак, млечната киселина позитивно влијае врз цревата и го зголемува искористувањето на калциумот и фосфорот.

Зошто, всушност, се важни пробиотските култури што ги содржи јогуртот?

Да почнеме по ред. Здравиот дигестивен систем е основата на доброто здравје. Ако храната не се вари правилно, организмот не ги добива потребните хранливи вредности, што доведува до опаѓање на енергијата и до влошување на здравствената состојба. Затоа, особено е важно внесувањето на добрите бактерии – пробиотиците и храната за пробиотиците – пребиотиците.

Комбинацијата на состојки од пробиотик и пребиотик, кои се содржат во пробиотскиот ферментиран млечен производ Balans+, имаат повеќекратно позитивно дејство врз организмот, што е потврдено од голем број научни истражувања и од лекарите. Пробиотиците се, всушност, поединечни или мешани култури на живи микроорганизми што позитивно влијаат врз организмот и со тоа ги подобруваат својствата на автохтоната микрофлора на дигестивниот систем. Пробиотските култури што ги содржи Balans+ се L. acidophilus и Bifidobacterium lactis, а нивната полезност за организмот е и клинички докажана.

Пребиотиците, пак, се несварливи состојки на храната што поволно влијаат врз организмот со помош на стимулација на растот и развојот на корисната микрофлора, со што се подобрува здравјето на консументот. Поради овие својства, пребиотиците претставуваат храна за пробиотиците. Пребиотикот што го содржи Balans+ е олигофруктозата, а се добива од коренот на растението цикорија.

Совет: Пред употреба, советувајте се со Вашиот стомак.

Зошто е важна секојдневната консумација на пробиотски јогурт?

Покрај благодатите за Вашиот стомак, дали сте знаеле дека само една чаша пробиотски јогурт е значаен извор на калциум, фосфор, рибофлавин, јод, цинк, витамин Б5, како и витамин Б12, неопходни за правилно создавање на црвените крвни зрнца и за зачувувањето на доброто здравје на нервниот систем. Благотворните состојки на јогуртот ги зајакнуваат имунитетот и целокупната отпорност на организмот, а истовремено јогуртот е и верен сојузник на витата линија поради калциумот што ја редуцира работата на масните клетки. Една до две чаши Balans+ на ден ја зголемува загубата на масти, а го намалува губењето мускулна маса – што претставува најсоодветен начин на исхрана препорачлив за секого.

Со секојдневна консумација, поради високото ниво на калциум во неговиот состав, јогуртот е одличен сојузник за здрави заби и коски, односно помага во борбата со остеопорозата.

Balans+ е, исто така, одличен и за убава насмевка и здрави заби. Можеби и малку е познато, но токму комбинацијата на двата типа пробиотици што ги содржи Balans+ доведува до значително намалување на кариесот, бидејќи ги напаѓаат штетните бактерии во усната шуплина што предизвикуваат кариес.

Исто така, пробиотскиот јогурт се препорачува и паралелно со антибиотската терапија, бидејќи токму тогаш се нарушува рамнотежата на „добрите и лошите“ бактерии во организмот. Пробиотиците, всушност, му помагаат на дигестивниот тракт да може повторно нормално да ја извршува својата функција, а истовремено се редуцираат страничните ефекти, како што е дијарејата.

Консумацијата на јогурт особено се препорачува за време на летните денови, кога е и најчеста појавата на дисбаланс на дигестивниот тракт. Токму затоа, обидете се на Вашата утринска „То-do“ листа да запишете „Една чаша Balans+“ или, пак, домашен сладолед со свежо овошје и Balans+.

Добар апетит!

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal