00 / 00
|

Верните потрошувачи на Битолска млекара во посета на фабриката

Датум на објавување 19.11.2018.

Вчера, на 15.11.2018 година, Битолска млекара организираше „отворен ден“ за своите лојални потрошувачи и за сите заинтересирани граѓани со цел одбележување на Светскиот ден на квалитетот, кој оваа година се прослави на 8 ноември.

Големиот број посетители, како и студенти од Биотехничкиот факултет во Битола, имаа можност одблизу да го запознаат процесот на производство на млекото и различните млечни производи од портфолиото на Бимилк и истовремено да се едуцираат како вистински да го препознаат квалитетот што секојдневно го консумираат.

„Како лидери во млечната индустрија, наша обврска и должност е да ги едуцираме нашите потрошувачи и, всушност, целта на овој ’отворен ден‘ е да ги одговориме сите прашања и дилеми со кои би можеле тие да се соочуваат, со цел да ја зајакнеме и да ја одржиме нивната доверба“, изјави Александар Мано, директор на фабриката во Бимилк.

Меѓународниот ден на квалитетот секоја година се одбележува под различна тема, а годинешниот фокус беше ставен токму на „довербата“, во смисла градење и одржување доверба кон сите засегнати страни: клиентите, добавувачите, вработените, регулаторите, акционерите и општеството.

Токму во таа насока, пред своите верни потрошувачи, Бимилк транспарентно ја потенцираше улогата што ја игра во целиот процес на млекопроизводството.

„Под поимот ’квалитет‘, во Бимилк ги подразбираме сите процеси на работењето на компанијата, а Системите за управување со квалитетот се поставени на тој начин што ќе овозможуваат следење на сите процеси и активности, почнувајќи од самата набавка на сирово млеко, преку производство, па сè до дистрибуцијата и продажбата. Согласно стандардите што ги имаме имплементирано и сертифицирано, ние сме обврзани и со постојано унапредување на ефикасноста на тие системи, со цел да гарантираме квалитетен и безбеден производ“, додаде Мано.

За време на обиколката, потрошувачите имаа можност да ги дегустираат млечните производи, но и да го видат целиот производствен пат што го поминува млекото, почнувајќи од приемот на сирово млеко во млекарницата, преку хемиска и микробиолошка контрола во интерната лабораторијата, па сè до пакување на производите и нивно складирање во магацините пред тие да се најдат во продажните објекти.

Инаку, Бимилк соработува со повеќе од 1.400 фармери од цела Македонија и дневно преработува над 140.000 литри млеко, што компанијата ја позиционира на врвот на млечниот пазар во Македонија, секојдневно задоволувајќи ги потребите на повеќе од милион задоволни потрошувачи.

Бимилк објави прва збирка рецепти со Битолска павлака

Многубројни брзи и лесни оброци подготвени со Битолска павлака

25.04.2019.

Стопанска комора во работна посета на Млекара АД Битола

Ѓорѓи Петрушев и Бранко Азески со заеднички став за унапредување на соработката и агрокомплексот.

04.04.2019.

Пробиотски јогурт – неизоставен сојузник во забрзувањето на метаболизмот

Јогуртот е еден од млечните производи што се консумира од најраното детство. За придобивките од него зборуваат бројни експерти, ко...

26.03.2019.

Јогуртот како природен пробиотик за ефикасно забрзување на метаболизмот

Прескокнувањето на оброците или посегнувањето по нездрава храна најчесто е последица на брзото темпо на живот проследено со голема...

19.03.2019.

Функционална храна на 21 век: Што е тоа?

Сè повеќе станува тренд или, можеби, и реална потреба да се храниме здраво и балансирано.

13.03.2019.
00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal